Opdrachtcompositie

Het spelen van nieuwe muziek is voor amateurmusici een ervaring die niet vaak gegeven wordt. Zeker het uitvoeren van een opdrachtcompositie, en daarmee de allereerste ter wereld zijn die een muziekstuk ten gehore brengt, is iets waarvan de meeste amateurmusici slechts kunnen dromen. Dat heeft enerzijds te maken met de logistiek van het uitvoeren van nieuwe muziek en anderzijds met de financiële haalbaarheid van een opdrachtcompositie.

Een jaar geleden is vanuit het KONSO het initiatief genomen om het uitvoeren van een opdrachtcompositie voor alle studentenorkesten mogelijk te maken: acht studentenorkesten hebben het heft in eigen hand genomen en hebben zich ten doel gesteld om een opdracht te geven voor een nieuwe compositie die in het najaar van 2019 op alle orkestprogramma’s geprogrammeerd wordt. Deze unieke en grootse samenwerking tussen ASO, LSKO Collegium Musicum, Nijmeegs studentenorkest Collegium Musicum Carolinum, het CreaOrkest, Ensuite – Quadrivium, het Haags Studenten Symfonieorkest Valerius, Krashna Musika, Musica Silvestra, het Rotterdams Studentenorkest, UvA-Orkest J. Pzn Sweelinck, het Utrechtsch Studenten Orkest, het Utrechts Studenten Koor en Orkest en de Wageningse Studenten Koor en Orkest Vereniging komt in de loop van 2019 verder van de grond.
Geïnteresseerd om deel te nemen? Aansluiten kan! Informeer bij Jaap naar de mogelijkheden.